Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، پژوهشگران "دانشگاه پلی‌تکنیک پتر کبیر سن پترزبورگ"(SPbPU) با همکاری پژوهشگران بلژیکی، گامی به سوی توسعه فناوری اصلاح ژنوم برداشته‌اند. در حال حاضر، این امکان وجود دارد که مواد ژنتیکی در اندازه‌ها و ساختارهای گوناگون، به اندام‌ها و بافت‌ها ارسال شوند.   این کلیدی برای از بین بردن نقص‌های DNA و درمان بیماران بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گروه پژوهشی، یک حامل پلیمر با ویژگی‌های منحصر به فرد ابداع کردند که چندین نوع ماده ژنتیکی را می‌توان در ساختار آن بارگذاری کرد.   دانشمندان به طور ویژه توانستند مواد ژنتیکی گوناگون از "آران‌ای خاموشگر"(siRNA) گرفته تا "آران‌ای پیام‌رسان"(mRNAs) را در این ساختار بارگذاری کنند. کارایی این موضوع، روی سلول‌های بنیادی انسان نشان داده شد.   "الکساندر تیمین"(Alexander Timin)، از پژوهشگران این پروژه گفت: در حال حاضر بیشتر واکسن‌ها از جمله واکسن کووید-۱۹، براساس آران‌ای پیام‌رسان ساخته می‌شوند. این نوعی کارت حافظه ژنتیکی به شمار می‌رود و اطلاعاتی دارد که می‌تواند سیستم ایمنی انسان را فعال کند تا یاد بگیرد که چگونه با پروتئین‌های دشمن کنار بیاید. معمولا برای اهداف پزشکی، از حامل‌های متفاوتی استفاده می‌شود.   ما ثابت کردیم که امکان رساندن مواد ژنتیکی در اندازه‌های گوناگون با استفاده از نوعی حامل وجود دارد. این فناوری، افق‌های جدیدی را برای توسعه سیستم‌های انتقال غیر ویروسی می‌گشاید.
به گفته دانشمندان، می‌توان این حامل در مقیاس میکرون را به همراه مواد ژنتیکی گنجانده شده در آن، به وسیله تجویز سیستمیک و یا به صورت موضعی انتقال داد.   "ایگور رادچنکو"(Igor Radchenko)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما قصد داریم در آینده، آزمایش‌هایی را روی حیوانات آزمایشگاهی حامل تومور انجام دهیم تا بفهمیم که مواد ژنتیکی تحویل داده شده به تومور چگونه مدیریت می‌شوند.
این پژوهش، در مجله "Particle & Particle Systems Characterization" به چاپ رسید.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: روسیه و بلژیک اصلاح ژنوم حافظه ژنتیکی مواد ژنتیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۸۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با سیستم مرموز چشم پنتاگون در مدار زمین | از ردیابی تا کشتار موشک‌ها! +تصویر

در فو فایتر طی قراردادی به ارزش 414 میلیون دلار، شرکت میلنیوم اسپیس سیستمز توسعه هشت ماهواره مجهز به دوربین های الکترواپتیکال و فروسرخ برای ردیابی موشک ها از مدار زمین را بر عهده خواهد داشت.

آژانس توسعه فضایی (Space Development Agency) آمریکا به تازگی اعلام کرد که شرکت میلنیوم اسپیس سیستمز (Millennium Space Systems) قرار است ماهواره های دفاع موشکی پروژه فو فایتر ( FOO Fighter ) را توسعه دهد. طی قراردادی به ارزش 414 میلیون دلار، میلنیوم اسپیس سیستمز هشت ماهواره برای ارائه "کنترل آتش" سامانه دفاع موشکی زمینی را ارائه خواهد کرد.

براساس گزرش عصرایران، به طور کلی، کنترل آتش شامل فناوری های مختلفی مانند رادار یا حسگرهای دیگر، کامپیوترها و تسلیحات را در یک سامانه منسجم ترکیب می کند که توانایی شناسایی تهدیدات و اهداف را فراهم کرده و سپس سلاح ها یا دیگر اقدامات متقابل را به سمت آنها هدایت می کند.

تحویل فو فایتر تا سال 2027

میلنیوم اسپیس سیستمز که در مالکیت شرکت بوئینگ قرار دارد باید این ماهواره ها را تا سه ماهه اول سال 2027 تحویل دهد. این پروژه با نام کامل Fire-Control On Orbit-Support-To-The-War Fighter یا به اختصار فو فایتر بخش مهمی از زنجیره کشتار دفاع موشکی پنتاگون را تشکیل خواهد داد.

نمونه اولیه مجموعه ماهواره های فو فایتر دارای دوربین های الکترواپتیکال و فروسرخ برای ارائه گزینه های جدید کنترل آتش است.

حسگرهای کنترل آتش، آنهایی هستند که قادر به ردیابی اهداف با دقت بالا و ارائه مختصات دقیق برای جنگنده ها یا سامانه تسلیحاتی روی زمین - در این مورد، رهگیرهای دفاع موشکی - هستند.

این ماهواره ها به شناسایی، هشدار و ردیابی دقیق تهدیدات موشکی پیشرفته، از جمله سامانه های موشکی ابرصوت کمک خواهند کرد. هدف نهایی افزایش قابلیت های جهانی کنترل آتش است.

ماهواره های فو فایتر با افزایش برد تشخیص موشک های ابرصوت ارتفاع پایین، در مقایسه با موشک های بالستیک قاره پیما، زمان هشدار را برای شناسایی و پاسخ به تهدیدات ابرصوت افزایش می دهند.

در شرایطی که در اصل شبیه به مجموعه لایه ردیابی (Tracking Layer) است، اما ماهواره های فو فایتر مجزا هستند. مجموعه لایه ردیابی فقط برای نظارت بر موشک های ابرصوت با قابلیت مانور بالا بهینه شده است.

به گفته درک تورنیر، مدیر آژانس توسعه فضایی، برنامه فو فایتر نمایشی عملیاتی از تلاش های کنترل آتش ارائه می کند که جدا از تلاش های جاری هشدار/ردیابی موشک و دفاع موشکی ما، اما مکمل آنها است.

ماهواره هایی برای افزایش قابلیت های دفاع موشکی

اگرچه جزئیات این پروژه بیشتر محرمانه باقی مانده است، درک تورنیر در جریان اجلاس نیروی هوایی 2023 فاش کرد که ماهواره های فو فایتر برای نظارت بر چند تهدید نامشخص که مجموعه لایه ردیابی در حال حاضر به آنها رسیدگی نمی کند، توسعه می یابد.

تورنیر به این نکته نیز اشاره داشت که در صورت موفقیت آمیز بودن آزمایش، فناوری حسگر کنترل آتش در ترانش 3 (Tranche 3) و ترانش 4 (Tranche 4) مجموعه لایه ردیابی، ماهواره هایی که قرار نیست به ترتیب تا سال 2028 و 2030 پرتاب شوند، گنجانده می شود.

به گفته جیسون کیم، مدیرعامل میلنیوم اسپیس سیستمز، پروژه فو فایتر برای مقابله با تهدیدات پیشرفته طراحی شده است. این یک ماموریت حیاتی است که به محافظت از آمریکا و متحدان این کشور در برابر تهدیدات پیشرفته کمک خواهد کرد.

آژانس توسعه فضایی در درخواست اولیه خود قصد داشت توسعه ماهواره های فو فایتر را به بیش از یک توسعه دهنده ارائه کند. با این وجود، این طرح تغییر کرده و میلنیوم اسپیس سیستمز به عنوان تنها توسعه دهنده این پروژه انتخاب شده است.

به گفته آژانس توسعه فضایی، این مرکز پیشنهادهای دریافت شده پس از فراخوان را ارزیابی کرده و تشخیص داد که انتخاب یک توسعه دهنده بهترین گزینه ممکن است.

دیگر خبرها

  • چت‌جی‌پی‌تی حالا دیگر حافظه هم دارد
  • کشف تریاک با طعم هندوانه در عسلویه
  • پژوهشگران مشهدی موفق به تولید ماده اولیه داروها شدند
  • صرف ۸ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه سیستم‌های روشنایی در شهرکرد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • فیلتر شنی در دستگاه های تصفیه آب صنعتی
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • برگزاری یادواره ۴۰۰ شهید کارگر و فرهنگی آران و بیدگل
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • آشنایی با سیستم مرموز چشم پنتاگون در مدار زمین | از ردیابی تا کشتار موشک‌ها! +تصویر