Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@16:30:15 GMT

ترمیم قلب پس از حمله قلبی با کمک عامل درمانی کووید-۱۹

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۷۸۴۷۲

ترمیم قلب پس از حمله قلبی با کمک عامل درمانی کووید-۱۹

پژوهشگران "دانشگاه هیوستون" در بررسی جدیدی نشان داده‌اند که شاید درمان با کمک آران‌ای پیام‌رسان که به طور گسترده در واکسن‌های کووید-۱۹ استفاده می‌شود، بتواند به ترمیم قلب پس از حمله قلبی کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، پژوهشگران "دانشگاه هیوستون"(University of Houston)، روش جدیدی را معرفی کرده‌اند که می‌تواند به سلول‌های قلب کمک کند تا پس از حمله قلبی احیا شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روش از آران‌ای پیام‌رسان استفاده می‌کند تا سلول‌ها را به حالتی شبیه به سلول بنیادی بازگرداند. آزمایش‌های انجام‌شده روی موش‌ها نشان داده‌اند که عملکرد قلب یک ماه پس از حمله قلبی، بهبود چشمگیری را با کمک این روش داشته است.

سلول‌های قلب برخلاف بیشتر بافت‌های بدن، توانایی محدودی برای بازسازی پس از آسیب دارند. به همین دلیل است که حملات قلبی تا این اندازه کشنده هستند. پس از حمله قلبی، بافت اسکار تشکیل می‌شود که می‌تواند حملات بیشتر و در نهایت نارسایی قلبی را به همراه داشته باشد.

در سال‌های اخیر، دانشمندان به بررسی چگونگی ترمیم قلب‌های آسیب‌دیده با بازسازی سلول‌ها پرداخته‌اند و با استفاده از سلول‌های بنیادی جفت، برنامه‌ریزی مجدد سلول‌ها یا استفاده از پیام‌رسان‌های سلول‌های بنیادی برای وادار کردن قلب به ترمیم خود، موفقیت‌هایی را به دست آورده‌اند. برخی دیگر از دانشمندان، گروهی از فاکتورهای رونویسی را شناسایی کرده‌اند که می‌توانند سلول‌های قلب را به آغاز دوباره تکثیر شدن ترغیب کنند.

پژوهشگران دانشگاه هیوستون در بررسی جدید خود، دو فاکتور رونویسی جهش‌یافته دیگر به نام "Stemin" و "YAP5SA" را شناسایی کرده‌اند که می‌توانند سرعت تکثیر گروهی از سلول‌های قلب به نام "کاردیومیوسیت‌ها"(cardiomyocytes) را افزایش دهند. آزمایش‌های صورت‌گرفته روی سلول‌های کشت‌شده موش در ظروف آزمایشگاهی نشان داد که Stemin، خواص سلول‌های بنیادی را در کاردیومیوسیت‌ها فعال می‌کند؛ در حالی که YAP5SA این فرآیند را با تقویت رشد اندام‌ها تقویت می‌کند.

این دو فاکتور رونویسی با استفاده از آران‌ای پیام‌رسان مصنوعی، به سلول‌های قلب منتقل می‌شوند. این روش که به طور گسترده در واکسن‌های کووید-۱۹ استفاده می‌شود، با دستور دادن به ریبوزوم‌های سلولی برای تولید پروتئین‌های خاص کار می‌کند که در این مورد، Stemin و YAP5SA هستند.

این گروه پژوهشی در آزمایش‌های دیگر، آران‌ای پیام‌رسان حاوی فاکتورهای رونویسی را پس از حمله قلبی، به قلب موش‌های زنده تزریق کردند. تکثیر سلول‌های قلب موش‌ها در عرض ۲۴ ساعت، حداقل ۱۵ برابر افزایش یافت و عملکرد قلب را به طور قابل توجهی بهبود بخشید.

"رابرت شوارتز"(Robert Schwartz)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: زمانی که هر دو فاکتور رونویسی به قلب موش بالغ که به انفارکتوس دچار شده بود تزریق شد، نتایج خیره‌کننده‌ای را دیدیم. ما متوجه شدیم که "میوسیت‌های"(myocytes) قلبی به سرعت در عرض یک روز تکثیر می‌شوند. قلب‌ها طی یک ماه آینده ترمیم شدند تا به عملکرد طبیعی پمپاژ قلب و کاهش جای زخم نزدیک شوند.

نتایج این پژوهش مانند هر پژوهش دیگری که روی حیوانات انجام می‌شود، ممکن است لزوما برای انسان صدق نکنند اما پژوهشگران می‌گویند که این نوع ژن‌درمانی را نهایتا می‌توان برای درمان بیماری‌های قلبی در انسان مورد استفاده قرار داد.

این پژوهش، در "The Journal of Cardiovascular Aging" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قلب حمله قلبي واکسن کووید 19 پس از حمله قلبی سلول های قلب سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۸۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آماده‌باش دستگاه‌های خدماتی البرز در پی اعلام هشدار هواشناسی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز گفت: دستگاه‌های خدمات‌رسان استان در پی اعلام هشدار هواشناسی به حالت آماده‌باش درآمدند.

مهدی مهرور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در البرز از هشدار نارنجی رنگ هواشناسی برای آسمان البرز خبر داد و اظهار کرد: تمام دستگاه‌های خدمات رسان به حالت آماده‌باش در آمدند.

وی بر ضرورت هماهنگی کامل دستگاه‌های امدادی و خدمات رسان، نیروی انتظامی و نیروهای مردمی در جهت مقابله با هرگونه حوادث احتمالی تاکید کرد.

مدیرکل مدیریت بحران خاطرنشان کرد: به منظور حفظ آمادگی و استفاده از تمام ظرفیت‌های ممکن، فراهم کردن تجهیزات و پاسخگویی سریع به حوادث، کنترل، پایش و اقدامات پیشگیرانه از جمله مواردی است که باید رعایت شود.

مهرور تصریح کرد: به منظور مقابله با جاری شدن سیل در رودخانه‌ها و مسیل‌های فصلی، رعد و برق، وزش باد شدید، ریزش سنگ، رانش کوه، لغزندگی و کاهش دید در جاده‌های کوهستانی یا هرگونه حادثه احتمالی، بر آماده‌باش مراکز درمانی و پایگاه‌های امدادی، شرکت‌های خدماتی (آب و فاضلاب شهری روستایی، برق، گاز، تلفن همراه, ثابت و آب منطقه‌ای تاکید کرد.

وی تاکید کرد: شهروندان از تردد در محل‌های پرخطر، اسکان، چادر زدن و توقف در حریم رودخانه‌ها، مکان‌های مرتفع و تپه‌ها، زیر درختان، سیم برق هوایی، لوله‌ها، فنس‌های فلزی و پهنه‌های آبی و صعود به ارتفاعات خودداری کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز بر داشتن تجهیزات لازم و ضروری سفر از جمله لوازم گرمایشی، البسه، پتو، کمک‌های اولیه، برف پاک کن، به همراه داشتن وسایل ارتباطی تاکید کرد.

کد خبر 750861

دیگر خبرها

  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • آمادگی پیام رسان بله برای ارائه خدمات به مسافران سرزمین وحی
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • حمدان: عملیات کرم ابو سالم نشانه آمادگی مقاومت بود
  • اعلام آماده‌باش دستگاه‌های خدماتی البرز در پی اعلام هشدار هواشناسی
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • حمله به هم‌تیمی سردار آزمون پس از باخت در اروپا
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود